Blog Apenklas

Brievenbus

20181107_095320

Als plan wouden enkele kleuters een brievenbus maken. Ze gingen meteen aan de slag. De zwarte verf en een doos die ze meegenomen had van thuis werd al snel een brievenbus. Maar hoe ziet een brievenbus er in het echt eigenlijk uit. We gingen opzoek en konden door het raam naar de brievenbussen van de buren kijken maar dat was toch nog ver weg. Dus gingen we samen op pad door de wijk om van dichtbij een brievenbus te bekijken. We zagen ook dat er bij sommige mensen post inzat. Dat had onze brievenbus nog niet.
De volgende dag maakten enkele vriendjes de brievenbus verder met een cijfer en een gleuf.

Nadat we een gleuf hadden in de brievenbus konden we ook brieven maken. We gingen aan de slag met pen en papier. Eerst een mooie tekening maken of schrijven en dan in een enveloppe. Het was niet makkelijk om de brief in de enveloppe te laten passen. De brief dichtplakken en op de brief (laten) schrijven voor wie deze is. 

Op het einde van de dag keken we in de brievenbus en kwam 'de postbode' de brieven brengen. De volgende dag maakten enkele kleuters weer nieuwe brieven...

Onze brievenbus werd al snel te klein waardoor Nora een nieuwe doos meebracht naar school. Hier werd een nieuwe/grotere brievenbus van gemaakt.Vergrootglazentocht
Een nieuw vriendje in ons klasje en schrijven in z...

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

CĂ©lestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35