Blog Apenklas

Uitstap berg beklimmen en vissen

20190221_10501_20190227-131223_1

We gingen op uitstap naar beringen. Samen werken om een grote berg te beklimmen en genieten van de uitzichten. Zo konden we de bovenkant van de gebouwen zien en enkele kleuters zagen zelfs de zee (de mist in de lucht). 

Boven aangekomen hebben we gepicknickt met onze koeken en konden we spelen en lopen op allemaal kleine brugjes en er was ook een grote kuil. Daarna gingen we terug naar beneden, dit ging veel makkelijker. 

Opzoek naar de vissen, eerst keken we in de vijver maar daar zaten geen vissen. Om de vissen te kunnen zien moesten we een heleboel trappen op. Eens we boven waren aangekomen zagen we al de vissen. De kleuters waren erg onder de indruk. Er zat zelfs een duiker in het water. We sloten onze uitstap af  met een picknick van onze boterhammen.

Onze adem is warm ??
Kriebeldiertjes in de klas

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

CĂ©lestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35