Blog Eendjesklas

Van regenworm tot radijs

Dag mama en papa, We zijn op 15 september met de bus naar het bos geweest met ISIS. We hebben bodemdiertjes onderzocht. We hebben veel bodemdiertjes gevonden zoals een duizendpoot, een miljoenpoot, een spin… We hebben ook een pad en een dode egel gevonden. Onze gids was Harry (Potter). Iedereen vond het super leuk! Groetjes, Het tweede leerjaar
  400 Hits

schoolreisjes

PXL_20220627_114024472
Als afsluiter van een fijn schooljaar gingen we vrijdag naar Beverland en maandag gingen we even uitwaaien in het Joekelbos. Het waren twee super dagen!  
  670 Hits

Nieuwe bankjes in de klas

​Vandaag kregen we nieuwe banken in de klas! De leerlingen waren enthousiast om ze mee in elkaar te zetten. Toch handig zoveel helpende handen in de klas! 
  495 Hits

Vogeltentoonstelling

​Op donderdag 17 maart gingen we naar de vogeltentoonstelling van ISIS. We leerden meer over de biotoop, de nestjes, de veren... van de vogels. De leerlingen keken vol verwondering naar de talrijke materialen die aanwezig waren. 
  495 Hits

Onderzoek afval

We moeten goed voor onze aardbol zorgen, want we hebben er maar één. Daarom is het heel belangrijk dat we zoveel mogelijk afval vermijden en het afval waar niet aan ontkomen goed leren sorteren. Tijdens ons onderzoek deden we allerlei leuke activiteiten:  - afval sorteerspel - afval opruimen op de speelplaats - vrij knutselen met afval - een p...
Lees Meer
  571 Hits

Appelflappen en appelmoes maken

Het tweede en derde leerjaar heeft met de vele appels uit de tuin van Sanne heerlijke appelflappen en appelmoes gemaakt. Smullen maar!
  622 Hits

De week van het bos

​Tijdens de week van het bos mochten we samen met ISIS op onderzoek in het bos. Onze gezellige picknick kon helaas niet doorgaan door het slechte weer, maar gelukkig werden we warm ontvangen en konden we binnen onze heerlijke boterhammen opsmullen. Voor we vertrokken met de gids, gingen we nog even spelen in het bos. Al was dat eerder spe...
Lees Meer
  515 Hits

Een echte wetenschapper in de klas

Sanne had thuis een stappenplan gemaakt om haar eigen vulkaan te maken. Dit stappenplan gebruikte ze tijdens plannetjestijd om haar vulkaan te maken. Iedereen zat vol verbazing te kijken naar het resultaat van het chemisch experiment. 
  606 Hits

Ons eigen reisbureau

​In september maakten de leerlingen van de eendenklas hun eigen reisbureau. We dachten eerst na wat we allemaal te weten wouden komen. Dit deden we aan de hand van een woordspin. We leerden ook om gericht informatie op te zoeken op het internet. Deze informatie hebben we dan vorm gegeven door middel van een collage. Deze collage hebben we dan ook v...
Lees Meer
  534 Hits

Al doende leren we

​Leren kan ook fijn zijn, kijk hier maar!
  686 Hits

Ella is helemaal in de ban van...

De Waanzinnige Boomhut van Andy Griffiths!
  689 Hits

Emiel zijn plan vandaag

​Als dit niet uitdagend is om te doen!
  676 Hits

Plannetjestijd

​Liene haar plan komt uit het boek dat ze aan het lezen is van Geronimo Stilton 'Reis door de tijd'.
  663 Hits

Ons onderzoek door de eeuwen heen in Peer!

We leerden over de ouderdom van de gebouwen in onze gezellige stad Peer.  Deze gebouwen hebben we nu ook gelinkt aan onze eeuwenband in de klas. Zie http://www.vilters-vanhemel.be/limburg_peer.html
  717 Hits

Resterheide: week van het bos

IMG_20191008_12551_20191008-181814_1
Enter your text here ...
  992 Hits

Onze allerliefste Pascale is jarig!

00100lPORTRAIT_00100_BURST20190919090523379_COVER
​Pascale werd 50 en dat konden we niet voorbij laten gaan, zonder haar in de bloemetjes te zetten. Iedere klas knutselde mooie bloemen met daarop de dingen die Pascale zo mooi, lief, geweldig... maken. Dikke proficiat Pascale!
  1204 Hits

Dag van het kind

IMG_2721_edite_20190528-062825_1
Hier enkele foto's van de optredens van  "Dag van het kind". 
  1412 Hits

Lego programmeren in de klas!

​De Eenden kunnen hun hartje ophalen met Lego in de klas.  Van een eigen ontwerp tot een heuse kermisattractie in actie, echt gaaf!
  1270 Hits

veldloop

Wat waren we sportief!! Knap gedaan iedereen.
  1282 Hits

Sportdag

​Wat een teamwerk bij trefbal!
  1334 Hits

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35

Deze site gebruikt cookies.
Door op aanvaarden te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden in het cookie beleid.