Blog Instapklas

Wat zijn nerven en slakjes in de tuin ,slakjes uit onze klei !!

​We gaan op pad in de tuin ,grote ,kleine ,lange blaadjes komen we tegen  en we zien heel wat slakjes .Wat zijn nerven ,we ontdekken het met onze klei en de rollers .Kunnen wij ook slakjes maken ? Ja hoor en met prikkertjes wordt er zelfs aan elke detail gedacht. ,Dankjewel mooie  herfst !!!!
  8 Hits

Fietsje maken ,fietsje pimpen !

Papa zijn fiets is kapot ,zo begon ons idee om eens op bezoek te gaan bij de meneer die papa zijn fiets gaat maken .We zagen dat de fiets in de lucht werd gehangen om gemaakt te worden en dat er in de fietsenwinkel wel heeeel veel fietsen en toebehoren zijn .In ons klasje gingen we aan de slag met afvalmateriaal om ons fietsje te versieren , E...
Lees Meer
  7 Hits

Kleine mensjes doen graag grote mensen dingen !!

​We hadden het in ons kringetje  over  de kleren die we aanhadden ,wanneer ze vuil zijn gaan ze in het wasmachine . We gingen eens bij Hilde kijken naar het wasmachine .Maar dat kunnen we zelf ook eens gaan doen ,zo eens een handwasje!  De kommen werden gehaald en wassen maar ,een goede oefening was het wringen ,een beetje pepta...
Lees Meer
  257 Hits

Kinetische zand ,leerrijk en plezant !!

​Afdrukken van allerlei dingen die we vinden in onze klas , ,ook de pootafdrukken uit het  boek van een vriendje kunnen we perfect namaken .We leren tellen met zand ,groot en klein onderscheiden .We hebben het zelf nauwelijks in de gaten maar we zijn wel degelijk aan het spelend leren bezig !!!!
  34 Hits

Onze allerliefste Pascale is jarig!

00100lPORTRAIT_00100_BURST20190919090523379_COVER
​Pascale werd 50 en dat konden we niet voorbij laten gaan, zonder haar in de bloemetjes te zetten. Iedere klas knutselde mooie bloemen met daarop de dingen die Pascale zo mooi, lief, geweldig... maken. Dikke proficiat Pascale!
  74 Hits

LIST !!! Lezen is TOF !!!!

​We spelen ons boekje na ,plezier verzekerd ,spanning ,fantasie  en alles losgooien .Wat is er mooier dan een verhaal levend te maken ! Wij genoten .
  48 Hits

Ons spiksplinternieuw fietsparcour !

​De olifantjes gaan samen het fietsparcour verkennen .Waar moeten we stoppen ,hoe steken we over ,waar mogen we parkeren ,welke richting gaan we uit ,waar gaan we wandelen ,waar gaan we fietsen ,we ontdekken het allemaal !!!
  62 Hits

Blazen met de bellenprinses !!!!

​Gisteren kwam de mama van Lieke samen met ons bellen blazen .Wat was dat leuk en wat konden we dat al goed !!! We mochten alles zelf proberen waardoor het natuurlijk dubbel leuk werd !!! Alle kinderen van de school mochten na ons ook nog genieten van de bellenprinses en de bellen .
  137 Hits

DE MIJNE !!!!

​Verspreid doorheen de hele klas lag de eerste letter van onze naam in kaplablokken .Een stipje hielp ons een beetje om de letter te bekijken vanuit de juiste richting .Zoek en vindt ,amai wat kunnen we dat al PRIMA !!!!!
  117 Hits

Dag van het kind

IMG_2721_edite_20190528-062825_1
Hier enkele foto's van de optredens van  "Dag van het kind". 
  241 Hits

Tekenen met onze tenen !!

​We hebben het in ons kringetje over beperkingen .We maken het visueel en kijken samen naar een filmpje over een kindje dat zoveel kan  zonder armen . Wat misschien makkelijk lijkt is dat zeker niet altijd .Hoe gaan we dat ondervinden ?Door het te doen natuurlijk ,we gaan tekenen met onze tenen .
  112 Hits

Kunstenaars in spé !

We trokken met ons tekenmateriaal naar buiten om ook eens buiten te tekenen .. Zo komen er weer nieuwe ideetjes boven . .Daarom trokken we naar ons lievelingsplekje .Daar hoort de tipi tent ook bij ,we maken daar (nep )vuur  ,we bouwen kampen ,gaan op zoek naar kriebeldiertjes .En natuurlijk omdat we kleine ontdekkers zijn zien of vi...
Lees Meer
  100 Hits

Naar de knuffelboerderij en wij worden BLIJ !!!!!!!

​Wat hebben wij genoten van ons uitstapje naar de boerderij !!!!! We mochten zooooooveel doen .Kalfjes eten geven ,hooi aan de koeien geven,pony's kammen ,konijntjes op de schoot ,poesjes kammen ,hamsters in onze zak ,in de tractor zitten ... Moe maar voldaan gingen we naar huis ,nog volop genietend van al het leuke dat we hadden mogen beleven !!!!...
Lees Meer
  99 Hits

Op kamp !!!!!!

​Eindelijk  het was zover ons kamp was daar !!! We konden eindelijk aan onze heksensoep beginnen ; )  en amai wat hadden ze leuke dingen gemaakt ,we waren net echte bosbewoners met alle faciliteiten rondom ons ,de tent was ook heel erg in trek ,dat was zo een beetje onze ontmoetingsplaats ! Prachtig weer ,buiten bezig zijn in de mooie nat...
Lees Meer
  104 Hits

Buiten spelen ,buiten leren !!

​Op onze buiten lesdag van MOS trokken ook wij naar buiten. We gingen allerlei natuurspullen verzamelen (ronde ,lange ;kromme ,groene ...) en maakten  een gek bosmannetje ,een crossparcour waar we met onze auto's over gingen rijden  ,een lange rij takken en zo ontdekten we dat de rij voor 1 kindje kort was en voor veel kind...
Lees Meer
  165 Hits

Nu de lente ook proeven !!!

Eerst maken we onze bak plant klaar  , alle oude takjes eruit ,bovenste laagje zand ,blaadjes ... en natuurlijk ook wat spelen ondertussen met het heerlijke zwarte zand !!!! Nu onze aardbeienplantjes en bloemetjes nog planten en dan kunnen we weldra proeven van onze eigen oogst !!!!..
  113 Hits

OHOHOH de lentezon !!!!!!!!!!

​Zo een prachtig weer gisteren ,dat konden we toch niet zomaar voorbij laten gaan .We wandelden samen met alle kleuters naar het park .Onderweg zagen we dat de lente al volop bezig is .We speelden en dartelden als jonge hertjes rond ,we zongen voor Sen zijn verjaardag en picknickten in een super grote cirkel .We genoten en zijn helemaal klaar om&nb...
Lees Meer
  119 Hits

De wind zegt "kom en speel met mij "!

​De kinderen van het lager hadden de bomen gesnoeid ,met de kleinste takjes die we bij elkaar sprokkelen gaan we aan de slag ,we maken samen een windvlieger .De wind is er dus doen we maar iets leuks mee .
  114 Hits

Ontspannen !!

​We zetten een zalig muziekje op en maken het heel rustig in de klas ,we gaan elkaar masseren ,ook grote mensenhanden vinden we eens leuk op ons klein rugje  ,het is voor sommigen even grenzen verleggen want sommigen vingertjes kriebelen !!!!!! 
  117 Hits

Onze adem is warm ??

​De trompet wordt helemaal warm wanneer we erop blazen ,dat vonden we wel gek .We denken verder ,wat kunnen we opblazen ,uitblazen, wegblazen ... We maken er een leuk ontdekking en  doe spel van !!
  115 Hits

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35