Blog Pandaklas

Nieuwe bankjes in de klas

​Vandaag kregen we nieuwe banken in de klas! De leerlingen waren enthousiast om ze mee in elkaar te zetten. Toch handig zoveel helpende handen in de klas! 
  100 Hits

Vogeltentoonstelling

​Op donderdag 17 maart gingen we naar de vogeltentoonstelling van ISIS. We leerden meer over de biotoop, de nestjes, de veren... van de vogels. De leerlingen keken vol verwondering naar de talrijke materialen die aanwezig waren. 
  91 Hits

Appelflappen en appelmoes maken

Het tweede en derde leerjaar heeft met de vele appels uit de tuin van Sanne heerlijke appelflappen en appelmoes gemaakt. Smullen maar!
  280 Hits

De week van het bos

​Tijdens de week van het bos mochten we samen met ISIS op onderzoek in het bos. Onze gezellige picknick kon helaas niet doorgaan door het slechte weer, maar gelukkig werden we warm ontvangen en konden we binnen onze heerlijke boterhammen opsmullen. Voor we vertrokken met de gids, gingen we nog even spelen in het bos. Al was dat eerder spe...
Lees Meer
  193 Hits

Een echte wetenschapper in de klas

Sanne had thuis een stappenplan gemaakt om haar eigen vulkaan te maken. Dit stappenplan gebruikte ze tijdens plannetjestijd om haar vulkaan te maken. Iedereen zat vol verbazing te kijken naar het resultaat van het chemisch experiment. 
  304 Hits

Ons eigen reisbureau

​In september maakten de leerlingen van de eendenklas hun eigen reisbureau. We dachten eerst na wat we allemaal te weten wouden komen. Dit deden we aan de hand van een woordspin. We leerden ook om gericht informatie op te zoeken op het internet. Deze informatie hebben we dan vorm gegeven door middel van een collage. Deze collage hebben we dan ook v...
Lees Meer
  223 Hits

Al doende leren we

​Leren kan ook fijn zijn, kijk hier maar!
  391 Hits

Ella is helemaal in de ban van...

De Waanzinnige Boomhut van Andy Griffiths!
  404 Hits

Emiel zijn plan vandaag

​Als dit niet uitdagend is om te doen!
  399 Hits

Plannetjestijd

​Liene haar plan komt uit het boek dat ze aan het lezen is van Geronimo Stilton 'Reis door de tijd'.
  361 Hits

Ons onderzoek door de eeuwen heen in Peer!

We leerden over de ouderdom van de gebouwen in onze gezellige stad Peer.  Deze gebouwen hebben we nu ook gelinkt aan onze eeuwenband in de klas. Zie http://www.vilters-vanhemel.be/limburg_peer.html
  426 Hits

Enkele sfeerbeelden van onze herfstwandeling

Afgelopen dinsdag leerden we tijdens onze herfstwandeling wat meer over 'Wat schimmelt er in het bos' door gids Lea. In de klas hebben we onze lievelingspaddenstoel dan nog verder bestudeerd. We leerden dat schimmels soms ook goed kunnen zijn voor ons.
  511 Hits

Lego programmeren in de klas!

​De Eenden kunnen hun hartje ophalen met Lego in de klas.  Van een eigen ontwerp tot een heuse kermisattractie in actie, echt gaaf!
  960 Hits

Sportdag

​Wat een teamwerk bij trefbal!
  1037 Hits

Sportdag

  939 Hits

Plannetjeskrant 09 mei

Enter your text here ...
  866 Hits

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35