Blog Pandaklas

Dag 1: Aankomst in

Onze reis begon al in de vroege uurtjes, maar verliep zonder problemen! We zijn overgestapt in Berchem, waar we onze benen even los hebben gegooid. Eens aangekomen in Oostende, moesten we nog een uur (!) op de tram. Gelukkig vloog dit uurtje om en waren we al snel in Nieuwpoort. Om 13 uur deze middag  zijn we aangekomen op onze bestemming, De Barkentijn. Toen begon het echte avontuur pas. 

Onze groep werd opgesplitst in 2 kleinere groepen.

De leerlingen van  het 5de leerjaar zijn in de vroege namiddag naar de duinen getrokken waar ze een heel onderzoek hebben gedaan. Hoe ontstaan de duinen, welke planten vinden we er terug..... Dit  zijn slecht enkele zaken die ze hebben onderzocht. Na het duinenpad, speelden ze nog een kort strandspel: vlaggenroof! In de namiddag gooiden ze het over een andere boeg ;). Toen was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Ze gingen aan de slag met de kunstenaar Victor Nunes. Ze maakten een kunstwerk vertrekkende vanuit een schelpje om dit later anders in te kleden tot een heus kunstwerk. 

De leerlingen van het 6de leerjaar hebben in de vroege namiddag onmiddellijk het strand bezocht. Op het strand werd er gestreden om een nieuw zandkasteel voor Poseidon. Er werden enkele battles gespeeld tussen de 2 groepen waarbij ze hun kracht, snelheid en vertrouwensvermogen moesten uitspelen ten opzichte van elkaar. Ondanks de harde strijd besliste Poseidon dat er alleen maar winnaars waren en geen verliezers! Hierna zijn we teruggekeerd naar De Barkentijn, de leerlingen kregen de tijd om zich te douchen en even uit te rusten. Na het lekkere avondeten, spaghettieeee, begaven we ons opnieuw naar het strand voor een zoektocht. De leerlingen gingen op zoek naar de juiste route door de pijlen te volgen,. Tijdens hun weg kregen ze enkele opdrachtjes die ze moesten volbrengen. We hebben de avond afgesloten met een pittig spelletje tienbal en trefbal. 

Wanneer beide groepen klaar waren met hun opdrachten, was het al 9 uur,  hoogtijd om ons bed in te gaan! 

Uitrusten voor een nieuwe dag, diep in de zee... 

​Dag 2: Tour de la Nieuport
Kunstenaars in spé !

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35

Deze site gebruikt cookies.
Door op aanvaarden te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden in het cookie beleid.