Blog Pandaklas

​Dag 2: Tour de la Nieuport

Een nieuwe dag brak aan, wat weer vroeg opstaan betekende. Toch waren we om half 8 al uit de veren.

Na een stevig ontbijt, trok het 5de leerjaar zich terug in de techniekruimte. We maakten parachutes en zeilwagens. De bedoeling was dat we deze gingen maken met alledaagse materialen als karton, rietjes, plastic zakjes… Niets ging verloren!
De resultaten waren verrassend. Zelfs het Belgisch leger zou er gebruik van willen maken!

Het 6de ging in de voormiddag exploreren op het strand. De schopjes en emmertjes werden meegenomen om zoveel mogelijk dieren en planten te verzamelen die we konden terugvinden op het strand en aan de zee. Na deze strandexploratie waren we allemaal omgetoverd tot ware biologen!

Na een lekker middagmaal (frietjes met stoofvlees, mmmmmmm) trokken beide groepen op uitstap door Nieuwpoort. We gingen een kijkje nemen bij slikken en schorren, de bokkentrailer, het Albert I monument, de Ganzenpoot…… Ook de grote boei kon niet ontbreken, wat zeer boeiend was (hihi)!

Na het avondmaal ging het 5de leerjaar op zoek naar verschillende opdrachten verstopt op dijk en strand. Het 6de leerjaar werkten als ware kunstenaars op canvas vanuit een schelpje/polaroid, om een kunstwerk te maken.

Omdat er wat tijd over was, trokken we naar het strand. Bij een afsluitende voetbalpartij, ging het er stevig aan toe. Er ontstonden wel wat discussies, wat normaal is als je wilt winnen. Gelukkig zaten we op het strand wat het makkelijker maakte om het zinnetje 'Zand erover!' toe te passen! De andere hielden het eerder rustig en keken toe of verkenden het strand nog wat verder bij een prachtige zonsondergang.

Morgen zijn we er weer met meer weer! 

(Excuses voor de late blog, de site lag gisterenavond plat!)

Sporten is gezond
Dag 1: Aankomst in

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35