Blog Pandaklas

Onze hamster Baloe

​In de giraffenraad werd het voorstel gedaan om een klasdier te kopen.  Bo werkte een volledig onderzoek uit en stelde dit voor aan de klas.  Welke dieren zijn geschikt voor in een klas?  Wat hebben ze nodig?  Hoeveel gaat ons dat kosten?

Samen werd er besloten om een hamster aan te kopen.  

Bij Freya konden we terecht met al onze vragen, want ze heeft thuis ook een hamster.  Deze bleef al eens een dagje in de klas zodat we konden ervaren hoe het was om een klasdier te hebben.

Dierenspeciaalzaak 'De Kolibrie' in Bree deed speciaal open op hun sluitingsdag zodat wij volgens de coronamaatregelen onze hamster met heel de klas konden ophalen.  Freya wilde de hamster graag cadeau doen aan de klas en betaalde met haar eigen geld.

De hamster kreeg na stemming de naam Baloe en zijn verblijfplaats werd super mooi ingericht.

Leuk speelmateriaal werd de voorbije weken ontworpen door verschillende kinderen van de klas.

Tijdens LIST (Lezen is tof) verdiepten we ons in de informatieboeken.  Zo leerden we een inhoudstabel gebruiken en kunnen we nu gemakkelijk informatie opzoeken.

We genieten elke dag van ons lieve klasdier!

Wijze woorden uit de uilenklas.
Met de wind in onze zeilen!

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35

Deze site gebruikt cookies.
Door op aanvaarden te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden in het cookie beleid.