Blog Pandaklas

Rode Neuzen dag

Tijdens de klassenraad kwam er het idee om "funny cupcakes" te verkopen voor Rode Neuzendag. Al snel werd dit idee door de hele klas gedragen en begonnen we aan het voorbereidend werk: er werden reclameposters gemaakt, grapjes werden genoteerd en hiervan werden vlaggetjes gemaakt die tenslotte werden uitgeknipt. De vlaggetjes werden ook nog eens geteld met de maaltafel van 10 ... 

Voor het bakken zelf konden we beroep doen op lieve mama's. Maar ook daar werd geleerd: hoeveel is 250 g?
Tenslotte was het tijd om te verkopen. Al snel was alles uitverkocht. Tijd om het geld te tellen, ook hier konden we onze slimme rekentechnieken toe passen, we telden met sprongen van 2 en maakten groepjes van 10. Op deze manier zijn we echt levend aan het rekenen en we oefenen de maaltafels. We zijn fier dat we 200 euro kunnen schenken aan het goede doel. 


Kijk eens wat ik kan...
Herfstwandeling

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

CĂ©lestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35