Blog Pandaklas

Snoet in de ruimte

Schermafbeelding-2019-02-21-om-18.45.35

De pandaklas schrijft een boek... en ze doen dat goed! 

Eerst werd er gebrainstormd over een thema. Nadat dit democratisch beslist werd, maakten we een woordenweb over de inhoud. Wat moet allemaal zeker in het verhaal voorkomen?

Doordat we net een onderzoek over de ruimte hadden afgerond, konden we ook veel weetjes en kennis in het boek verwerken. We leerden mooie zinnen vormen en nadat de tekst klaar was, maakten ieder een prachtige illustratie. Zo werd het een boek van de hele klas. 

Tenslotte stelden we het boek nog voor aan onze ouders en verkochten we het op de speelplaats, aan iedereen die graag een spannend, grappig en leerrijk boek leest. 

We kunnen dus niet enkel op een heel levendige manier aan taal werken, nadien kunnen we ook nog gaan rekenen met het geld. We leren optellen, uitrekenen hoeveel onze kosten zijn en hoeveel winst we hebben gemaakt. 

Scheerschuim met een kleurtje .
Bouwen

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35