Blog Pandaklas

Wijze woorden uit de uilenklas.

De leerlingen van de uilenklas deden vanmiddag hun naam eer aan. We werkten aan onze groepssfeer.

In kleine groepjes versierden we een puzzelstuk. Daarna puzzelden we de stukken tot één geheel. We kwamen tot de conclusie dat elk puzzelstuk uniek en mooi was. En toch vormden alle stukjes een mooi geheel. Net zoals wij zelf ook zijn. We zijn elk ons eigen unieke persoontje en dat is helemaal ok. En samen vormen we een mooie klasgroep.

Daarna gingen we aan de slag met 'eigenwijsjes'. We mochten elk een eigenwijsje nemen en nadenken of de zin op het kaartje past bij wie we zijn. Ook mochten we kaartjes aan elkaar geven. Hier kwamen weer heel mooie woorden boven. We kennen elkaar best goed. 

We mochten ook in groepjes nadenken over klasafspraken die we zelf heel belangrijk vinden. Samen kwamen we tot een aantal afspraken die we echt belangrijk vinden.

Tot slot mochten we even reflecteren over de namiddag. Wat vonden we ervan? Wat wisten we nog niet over de klasgroep? Wat kunnen we goed? Wat willen we niet meenemen? 
Het stukje dat we niet willen meenemen hebben we opgeschreven en allemaal samen verbrand.

Het was een leuke, verbindende namiddag. 


LIST (Lezen IS Tof!): Buiten in de zon!
Onze hamster Baloe

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35

Deze site gebruikt cookies.
Door op aanvaarden te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden in het cookie beleid.