Blog Perenboom

Recent Nieuws

Op zoek naar je lettervriendje

We maken kennis met de kleine broer van de grote letter. Op muziek wandelen we door de klas en zoeken we het vriendje met dezelfde letter.

Continue reading

In de derde graad herhalen we de eigenschappen van de vierhoeken. Herhaling is saai horen we je denken? Niet bij ons! Wij laten jullie graag meegenieten van tante trapezium, nonkel parallellogram, oma rechthoeken en oma ruit. In de hoofdrol vinden jullie het vierkantje. We maakten zelf de tekeningen en spraken de tekst in.  https://youtu....

​In de apenklas werken we enkele weken rond de techniek 'knippen'. De kleuters hadden het idee om zelf een schaar te maken. Zo gezegd, zo gedaan! Aan de hand van het aanwezige materiaal mochten de kleuters zelf een schaar ontwerpen en ontdekten ze hoe ze moeren en bouten konden bevestigen.

​Het is winter ,we lezen er eens een verhaaltje over ,merken het wanneer we buiten zijn ;zien het op ons weerbord.....Een goed plan om de vogeltjes eens een beetje te helpen want wie weet komt er nu snel wel sneeuw !!! We knippen ons brood in kleine stukjes , een fijne oefening voor de kniptechniek . Onze rolletjes smeren we in met pindakaas en daa...

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35