Blog Perenboom

Recent Nieuws

Jarig zijn op de dag dat we met zijn allen naar het bos gaan.

Kobe was jarig en net die dag gingen we met alle kleuters naar het bos .Zijn krans wou hij maar wat graag aan in de bus ! We mochten rennen in het bos maar ook weer niet té ver ,we aten koek in een hele grote cirkel .We genoten van een gezellig dagje bos !!!..

Experimenteren met nieuwe tekenmaterialen. De kleuters gaan samen ontdekken wat ze met de materialen kunnen doen. 
Vanuit het verhaal van Rikki in opa zijn tuin, leerden we over oogsten en waar we nieuwe zaadjes kunnen vinden, om volgend jaar opnieuw te zaaien. We gingen in onze tuin ook op zoek waar de zaadjes van de verschillende planten te vinden zijn. 
Wat zijn we toch gelukkig wanneer we jarig zijn ;de hele dag in de belangstelling staan, meer is er niet voor nodig !!! Het mooie van het hele verhaal is steeds weer dat de andere vriendjes het de jarige helemaal gunnen ".Een ander zijn of haar geluk gunnen" check ;))) . Is de verf van onze auto nu droog ?Ja hoor onze eigen klasauto is ee...

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35