Blog Perenboom

Recent Nieuws

De eerste weken

Even een kijkje achter de schermen: wat gebeurt er nu allemaal in zo een eerste graad?  Schrijven, lezen, tellen, spelen, woorden maken, knutselen, onderzoeken, vieren, proeven .... We kunnen misschien beter de vraag stellen: wat gebeurt er niet in een eerste graad?!

Continue reading

De kinderen van het eerste bouwden met verschillende materialen een maquette van de klas. De leerlingen van het tweede gingen aan de slag met de school. Ze bouwden het schoolgebouw, maar ook de speelplaats met verschillende gebouwen op.  Van hieruit kunnen we nu een plattegrond gaan maken, maar eerst zullen we onze maquettes nog gebruiken om w...

Het weer viel een beetje tegen, maar dat had geen enkele invloed op het plezier dat we hadden!

​Zo een warm weer.... dan gaan we maar een waterspelletje doen om af te koelen. Estafette om zo snel mogelijk de bekers te vullen. Maar ondertussen ordenen we de inhouden van leeg naar vol, nadien maken we alle inhouden evenveel. Op deze manier zijn we toch nog met onze rekenbegrippen en doelstellingen bezig op een levendige manier! 

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35