Blog Perenboom

Recent Nieuws

Kriebelende lente

Kriebelende lente Huppels in je buik, zonnende tenen, lekker luie donder, swingende benen.  Wat maakt de lente toch dolblije genen. Samen gingen we in de buurt opzoek naar de verschillende daken van huizen en sloten we onze wandeling af met onze zintuigen in het park.

Continue reading

​De kleuters houden ervan om te bouwen in de klas. Steeds nieuwe uitdagingen, met nieuwe materialen, nieuwe ideetjes en technieken. 

​De kinderen van het lager hadden de bomen gesnoeid ,met de kleinste takjes die we bij elkaar sprokkelen gaan we aan de slag ,we maken samen een windvlieger .De wind is er dus doen we maar iets leuks mee .

​We zetten een zalig muziekje op en maken het heel rustig in de klas ,we gaan elkaar masseren ,ook grote mensenhanden vinden we eens leuk op ons klein rugje  ,het is voor sommigen even grenzen verleggen want sommigen vingertjes kriebelen !!!!!! 

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35