Blog Salamanderklas

Van oud papier tot kunstwerken!

​Met restjes oud papier gingen de kleuters aan de slag. Ze scheurden en knipten het oude papier in hele kleine stukjes. Tot hun groot plezier mocht er vervolgens water bij de papiersnippers en ontstond er een grote smodderboel, dat heet papierpulp.

Nu komt het echte werk, het papier scheppen met een zeef. Maar wat jammer, de zeef die Janis meegebracht heeft is stuk. Maar dat is geen probleem voor de kleuters van de salamanderklas, die timmeren ze gewoon zelf!

Het scheppen is best een uitdaging! Er mag niet te veel en niet te weinig papierpulp op de zeef liggen. De kleuters moeten heel precies en voorzichtig te werk gaan om om het water uit de pulp te persen. Het resultaat van al dat werk is mooi en vooral helemaal zelfgemaakt papier dat roept om een tekening van de kleuters.

De restjes papierpulp verdwijnen niet zomaar in de vuilnisbak. Een beetje behangerslijm erbij en we verwerken het verder tot papier-maché. Met deze techniek kunnen de kleuters stevige 3D kunstwerken maken.

Geniet mee van ons proces en het resultaat!

tEnter your text here ...

Op bezoek bij het ziekenhuis
Mijn plan: raket maken

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35