Klassen

Uilenklas

Uilenklas

In onze klas zitten de oudste leerlingen van de school.

Ons klasdier is de uil. 

Uilen hebben goede ogen, haakvormige snavels en gekromde klauwen om hun prooien mee te vangen. Ze hebben ook goede oren. Een uil kan op een afstand van honderd meter het geritsel van een muisje horen.

Uit verhalen uit het oude Griekenland weten wij dat Athena, een wijze godin, een steenuiltje had als huisdier. Bij de Grieken was de uil het symbool van wijsheid.

Ook tegenwoordig is de uil het symbool voor wijsheid. Misschien komt dat doordat zijn gezichtssluier op een bril lijkt. Overdag zit hij rustig en onbeweeglijk in een boom, alsof hij zit na te denken. In kinderboeken komen veel slimme uilen voor, zoals Hedwig, de uil van Harry Potter. In onze taal hebben we een paar uitdrukkingen waar uilen in voorkomen:

  • ‘Een uiltje knappen’ betekent een middagdutje doen.
  • ‘Uilen naar Athene dragen’ wil zeggen dat je iets doet wat totaal overbodig is.

Leerkracht

Arianne

Arianne

Uilenklas

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35

Deze site gebruikt cookies.
Door op aanvaarden te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden in het cookie beleid.