Team

Roel Dirckx

Roel Dirckx

Pandaklas

Mijn naam is Roel en ik geef met veel plezier les in het eerste en tweede leerjaar. Ik vind het geweldig om te zien hoe kleine kleutertjes bij mij, heel gemotiveerd  in de klas komen. Het enthousiasme bij het aanleren van de lettertjes en het lezen blijft ieder jaar aanstekelijk. Na een half jaar kennen ze de lettertjes en beginnen ze zelf de geletterde wereld te ontdekken, door boodschappen te lezen en zelf tekstjes te schrijven. Het is geweldig om te zien hoe snel dit gaat en hoe snel ze groeien.

Ik probeer hen illustratie- en druktechnieken aan te reiken, zodat ze zelf creatief aan de slag kunnen gaan om hun geschreven woord ook te versterken met een visueel kunstwerkje. 

Ik hou van deze leeftijd omdat de kinderen nog zo ongeremd, verwonderd en speels naar de wereld kijken. 

Ik woon samen met mijn vriendin Britt, in Neerpelt.

In mijn vrije tijd speel ik graag eens een gezelschapsspelletje. Ik maak ook graag creatieve werkjes op de computer of kleine speelgoedjes uit hout. 

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35