Team

Lieselotte Jegers

Lieselotte Jegers

Apenklas

Lieselotte is graag creatief bezig. Ze houdt er van om te kijken naar de interesses bij de kleuters. Samen op pad gaan en al spelend dingen leren en ontdekken staan centraal. Ze is als kind zelf naar een Freinetschool geweest. Hier mocht ze helemaal zichzelf zijn en heeft ze leren kennismaken met al haar talenten. Haar talenten gebruikt ze ook in de kleuterklas.

Op jonge leeftijd had ze al grote dromen, waarvan sommige reeds zijn uitgekomen. In haar opleiding kleuteronderwijs heeft ze haar eerste boek ‘Kot kot kedei, hoe leg ik mijn ei?’ geschreven en geïllustreerd. Dit boek is reeds uitgegeven door Boekscout.

Lieselotte is buiten de klas ook nog met kinderen bezig. Ze heeft haar eigen organisatie ‘BereLeuk 4 Kids’. Hier geeft ze wobbelyoga lessen en kampen. Wobbelyoga is een combinatie van spelenderwijs bewegen en ontspannen. Dat vindt ze ook belangrijk in de klas.

Ze wil dat al haar kleuters wilde bloemen zijn. Dat ze hun eigen persoonlijkheid ontwikkelen en talenten zelf kunnen ontdekken. Leren op hun niveau, keuzes kunnen maken en genieten van de dingen rondom hen. Als leerkracht wil ze haar wilde bloemen stabiliseren, hen helpen precies waar ze dat nodig hebben zodat ze kunnen stralen. Dat is haar doel!

 

"We doen als de moeders: We luisteren naar onze leerlingen die vrijuit praten en geven aan ieder de nodige aandacht. Dan, en daar begint de uiterst belangrijke taak van de leerkracht, zoeken we in die stortvloed van verhalen de uitgangspunten die ons het meest vruchtbaar lijken voor onze taak."

Célestin Freinet

Contactgegevens

Freinetschool 't Perenboompje

Methodecampus Peer

Noordervest 33

3990 Peer

011/61.12.35